24 Ekim 2010 Pazar

Full-time on Friday...

Yazın başından bu yana, sevdiceğimin işe bıraktığı günlerde, hep derdik, "bir sabah gelelim, deniz kenarında kahvaltı yapalım" diye. Ama bunun için çok erken kalkmamız gerekiyordu. Ve biz bu keyfimizi sırf kuzucuğumuzu erkenden uyandırmayalım diye hep erteledik. Ablamın bizde kalışını fırsat bildik. Okula gitmeyeceğin için, Cuma sabahı erkenden kalktık. İşe gitmemizden 1.5 saat önce. Hemen hazırlanıp geldik. Canım sevgilim, nazımı niyazımı çeken sevgilim, hava soğuktu, sokaklar boş sayılırdı. Ama sen sıcacıktın. Deniz, her gün baktığım deniz, baktıkça da iyi ki İzmir'e gelmişiz dediğim deniz. Her anı dolu dolu cuma günü böyle başladı.
Kara kedi, sana özel post yazacağım bir gün hikaye uzun. Sen beni burda bekle emi? Öğle arası beni güldüren kara kedi....
Akşam geçte olsa trafik yüzünden yetiştik Disney'e. Salona girdikten sonra oturana kadar çocukların kafası sanki sağa doğru yapıştırıldı. Oynatmadan öyle yerimize kadar.
Gün burada sona erdi. Canım ablamın doğum gününü ! kutladık. Mutlu olanların mutluğu daim olsun, olmayanları bulsun. Ömrün huzurlu ve uzun olsun, birlikte olsun, çekirgelerimiz büyüsün, biz yaş alalım sadece. Yaşlanmayalım. Ocak'ta tekrar kutlayalım. İki pasta yaşlandırmaz, sadece ağzımızı tatlandırır.  

Çocuklu olmanın ne demek olduğunu sadece olanlar anlar. Eğlenmeye gidersin, bir bakarsın vazgeçmişsin eğlenmekten, keyiften. Sadece rahat dursunlar, imalı bakışlara maruz kalmayayım diye çatlarsın. Dur desen daha çok hareket ederler. Kırılır mı bişey diye endişelenirken, o anda duvardan bir karo taş yere düşer çocuğunun çarpmasından. O an yetkili olduğunu düşündüğün kişi de "tamam rahat olun, çocuk onlar oynasınlar" deyip, içten gülümserse, "oh be bir zamanlar çocuk olduğunu unutmayan yada çocuğu var herhalde" ihtimalleri ile böyle insanların varlığı mutlu eder, hafifletir insanı. Yazın otel ararken, çocuk istemeyen tatilciler ve otellerle haşır neşir olunca pes demiştim. Çocuk olmadan yetişkin, yaşlı olunmadığına göre, gençlerin yada çocukların üst yaş grubunu istememeleri ne kadar absürt olabilecekse, çocuksuz oteller de bir o kadar saçma.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...