26 Aralık 2010 Pazar

2010'un son hafta sonu,

Pepee izlerken Çağan,
Tom ve Jerry izlerken,
Her gece uyumadan önce başucu resmi. 1 bardak su, ve bazen 1 bazende 10 araba.
Cumartesi gecesi oğlum uyuduktan sonra salonun resmi. Çünkü bu görüntüde bizim neredeyse her gece salonda bıraktıklarımız.
Pazar günü ödev günü. Cuma akşamları defterinin arasında ödeviyle ! geliyor oğlum. İngilizce dersinden gönderiyorlar. Kelimelerin resimlerini yönergesine göre boyuyoruz. Babasıyla yaptılar bu hafta ödevini. Ben mutfakta pazartesiye yemek yaparken. Geçen akşam banyodayken, yerdeki paspası gösterip "anne bak blue bu bluee" demişti de renklere geçtiklerini öyle anlamıştım.  Günün nasıldı, ya da neler yaptınız bugün gibi okul ile ilgili direkt sorularımıza cevap vermiyor oğlum. O günü ancak davranışlarının arasından yakalayabiliyorum. "Van, tuv, firii' diye şarkımsı bağrışından ingilizce 10'a kadar saymayı öğrendiklerini anlayabiliyorum mesela. İşin eğlenceli kısmı ise, firi değil annecim tiri diye düzeltince bir bozuluyor, sonra ona eşlik ederken benimde bildiğimi anlayıp güveniyor. Sonrasında önce bir firi, ay ay tiri anne diye düzeltiyor.

Keremciminde face de yazdığı gibi yılın son haftasonunu bitirdik. Yeni yıl sanki yeni ömür gibi geliyor belki ama, başlangıç işte. Aslında bişey değişmesede, attığımız tarih değişmiyor mu, yaşımız, saçlarımızdaki beyaz sayısı artmıyor mu inceden inceye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...